Ξενώνας "Αγριοροδιές"

Καρυά
Δήμου Λύρκειας Αργολίδος

Το Χωριό

Η Καρυά, το τηλεοπτικό Κολοκοτρωνίτσι, Δήμου Λύρκειας, είναι το πιο γραφικό και όμορφο χωριό της Αργολίδος και από τα πιο όμορφα της Ελλάδας. To μοναδικό παραδοσιακό χωριό στον ορεινό όγκο της Αργολίδος έχει διατηρήσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σπάνια συναντά κανείς πλέον στα χωριά της πατρίδας μας. Χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων στο όρος Αρτεμίσιο, βουνό που κατοικούσε η θεά Άρτεμις, στα σύνορα των νομών Αργολίδος , Αρκαδίας και Κορινθίας, με τα καλντερίμια του, αγκαλιά με την φύση, δίνει την δική του μάχη απέναντι στον χρόνο και την παγκοσμιοποίηση. Χτισμένο αμφιθεατρικά, το ιστορικό παραδοσιακό χωριό έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική. Τα σπίτια « Κολοκοτρωναίϊκα» χτισμένα με αγκωνάρια , ψηλά με το κατώγι και το χαγιάτι, είναι όμορφα και καλοδιατηρημένα.

Ιστορικό χωριό, έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στους αγώνες του 1821, τόπος καταγωγής του Καπετάν Δαγρέ, πρωτοπαλίκαρο του Θ. Κολοκοτρώνη.

Στο χωριό θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπια κρέατα και οικολογικά προϊόντα όπου η έκφραση « Σπιτική Ελληνική κουζίνα» αποκτά την πραγματική της διάσταση και αξία. Ζεστό ψωμί στον παραδοσιακό φούρνο του χωριού μας. Ντόπια φαγητά όπως οι γκόγκες, τα τυροπιτάρια και οι τραχανόπιτες σας προσφέρονται μέσα σε μια ατμόσφαιρα φιλική και ανθρώπινη.

Επίσης μπορείτε να περάσετε αξέχαστες στιγμές με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος της Καρυάς την περίοδο του Αυγούστου, τις Απόκριες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.